Συνταγή: κοτόπουλο με ουίσκι

Η σημερινή μας συνταγή αφορά ένα εκλεπτυσμένο πιάτο που σίγουρα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε γευστική συγκέντρωση. Το κοτόπουλο με ουίσκι είναι μια εξαιρετικά νόστιμη επιλογή που συνδυάζει την αρωματική γεύση του κοτόπουλου με την ξεχωριστή πινελιά του ουίσκι. Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να δημιουργήσετε αυτήν την εξαιρετική συνταγή και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.

Υλικά

  • 4 κοτόπουλα μέρη (μπρεάστ, μπούτια, φτερά)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/3 φλιτζάνι ουίσκι
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουταλιά σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  • Φρέσκα θυμάρι και δεντρολίβανο για στρώσιμο

Εκτέλεση

Βήμα 1: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο ταψί, τοποθετείτε τα κοτόπουλα μέρη και τα αλατίζετε καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέστε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βήμα 2: Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 3: Προσθέστε το ουίσκι με προσοχή στο τηγάνι και ανάψτε προσεκτικά με αναπτήρα. Αφήστε το ουίσκι να εξατμιστεί, μειώνοντας τη φωτιά αν χρειαστεί.

Βήμα 4: Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου, το μέλι και τη μουστάρδα στο τηγάνι. Ανακατεύετε καλά για να ενσωματώσετε τα υλικά και αφήστε το μείγμα να βράσει.

Βήμα 5: Απλώστε το μείγμα πάνω από τα κοτόπουλα στο ταψί και προσθέστε το φρέσκο θυμάρι και δεντρολίβανο για πρόσθετη αρωματική νότα.

Βήμα 6: Ψήστε το κοτόπουλο στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρισμα

Όταν το κοτόπουλο με ουίσκι είναι έτοιμο, τοποθετήστε τα κομμάτια σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Προσθέστε από πάνω το σάλτσα που δημιουργήσατε από το τηγάνι. Συνοδεύστε με πατάτες πουρέ και πράσινη σαλάτα για μια ισορροπημένη γευστική εμπειρία.

Συμβουλή

Για ακόμα περισσότερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη καπνιστή πάπρικα στο μείγμα σάλτσας για μια ελαφρώς πικάντικη νότα.

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο καιρό χρειάζεται να ψήσω το κοτόπουλο;

Το κοτόπουλο χρειάζεται περίπου 35-40 λεπτά ψήσιμο στον προθερμασμένο φούρνο στους 180°C. Βεβαιωθείτε όμως ότι είναι πλήρως ψημένο και έχει πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα πριν το βγάλετε από το φούρνο.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλο αλκοολούχο ποτό αντί για ουίσκι;

Ναι, μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε άλλο αλκοολούχο ποτό, όπως βότκα ή κονιάκ, αντί για το ουίσκι. Αυτό θα προσθέσει διαφορετικές αρωματικές νότες στο πιάτο.

Πώς μπορώ να προσαρμόσω τη συνταγή αν είμαι χορτοφάγος;

Αν είστε χορτοφάγος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντίστοιχα ψημένα λαχανικά, όπως μπιφτέκια λαχανικών ή ψητά μανιτάρια, αντί για το κοτόπουλο. Ακολουθήστε τις ίδιες οδηγίες για τη σάλτσα και το προσθέτετε στα ψημένα λαχανικά.

Δείτε επίσης:

    None Found

Photo of author

Onar

Σχολιάστε