ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ Βραγιανών 11 Καρπενήσι Ευρυτανίας

THE MALT STORE

Highlands

Φαντάσου τα Highlands γύρω στο 500 μ.χ. Ενα άγριας ομορφιάς τοπίο. Ομορφοι στρογγυλοί θάμνοι και λόφοι καλυμένοι απο τύμφρη. Αγνο καθαρό νερό κυλάει απο ρυάκια και πηγές. Λιβάδια απο ώριμο χρυσαφένιο κριθάρι, απαλά να ταλαντεύονται στον καλοκαιρινό αέρα.

Μια ομάδα απο Ιρλανδούς μοναχούς ήρθαν να επισκεφτούν αυτή την ευλογημένη γή. Εχουν φέρει μαζί τους μια μυστική διαδικασία ίσως δικής τους επινόησης, ίσως κάτι που έχουν

μάθει απο επισκέψεις τους στην Απω Ανατολή ή στην Ελλάδα. Ολα αυτά που είναι γύρω σας είπε κάποιος μοναχός στους υπόλοιπους θα μετατραπούν σε νερό της ζωής.

Η διαδικασία να παράγεις ένα ζυμωμένο χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλη ποτό ήταν ήδη γνωστό εκείνη την εποχή. Αλλά τι ποτό. Διαφορετικό απο την μπύρα της σημερινής εποχής. Αυτό που οι κάτοικοι των Highlands έπιναν πρίν απο 1.500 χρόνια πρέπει να είχε ένα παρόμοιο λεπτό αλκοολικό άρωμα βρώμης.

Η Σκωτία και η Ιρλανδία ερίζουν για την πατρότητα του ουϊσκυ αλλά το.... φαβορί είναι μάλλον η Σκωτία. Δεν γνωρίζουμε πότε άρχισε η παραγωγή του, πάντωςήδη απο τον 15ο αιώνα ήταν αγαπητό στους κύκλους της ανακτορικής αυλής. Το όνομα του προέρχεται απο το Κέλτικο uisge beatha (νερό της ζωής). Στην Σκωτία στην Αγγλία και στον Καναδά το γράφουν " Whisky " ενώ στην Ιρλανδία και στις ΗΠΑ " Whiskey ".

 

cafe