ΠΑΝΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ Βραγιανών 11 Καρπενήσι Ευρυτανίας

Αφιέρωμα στα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε κατα την διάρκεια της επίσκεψης σας στο Καρπενήσι. Παρουσιάζουμε μερικά απ'αυτά, Ιερά Μονή Προυσού, το Πάντα Βρέχει, το Βελούχι με το χιονοδρομικό κέντρο, Τατάρνα και την Ιερά μονή Τατάρνας, την Καλιακούδα

Προσφορά του ΟΝΑΡ με τις φιλικές προτάσεις του Πάνου Γαλανού ώστε το ταξίδι στο Καρπενήσι να σας μείνει αξέχαστο.

velouxi

ΒΕΛΟΥΧΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου απέχει 12 χλμ. από την πόλη του Καρπενησίου. Δημιουργήθηκε το 1974 και από τότε διαρκώς βελτιώνεται. Διαθέτει 10 πίστες διαφορετικών επιπέδων δυσκολίας κυμαινόμενης υψομετρικής διαφοράς από 1800-2040μ., 7 αναβατήρες (3 συρόμενους, 4 εναέριους), με δυνατότητα εξυπηρέτησης 5.150 ατόμων/ώρα, καταστήματα πώλησης και ενοικίασης ειδών σκι και μηχανοκίνητων έλκηθρων, σχολή σκι.
Επίσης, λειτουργεί Σαλε φιλοξενίας 100 ατόμων, εστιατόριο, καφετέρια, μπαρ και πρώτες βοήθειες στις πίστες. Από τους αναβατήρες έχεις υπέροχη θέα προς την πόλη, τα βουνά της περιοχής, αλλά και όλης της κεντρικής Ελλάδας.

 

 

panta vrexei

ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ

Γοητευτικό, δυσπρόσιτο και επιβλητικό, το "Πάντα Βρέχει" είναι ένα από τα πιο ξακουστά αξιοθέατα της Ευρυτανίας. Η άγρια ομορφιά του και η δύσκολη πρόσβαση προκαλούν ακόμη περισσότερο τον επισκέπτη να το ανακαλύψει.
Ειδυλλιακή ατμόσφαιρα που μοιάζει βγαλμένη από ταινία επιστημονικής φαντασίας, όμορφα χρώματα, πυκνή βλάστηση και κύριο συστατικό το νερό. Στην περιοχή υπάρχουν ειδικοί δάσκαλοι για υπαίθριες δραστηριότητες που θα διευκολύνουν την πρόσβασή σας και θα σας καθοδηγήσουν με ασφάλεια.

 

 

 

proussos

ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ

Η Ιερά Μονή προυσού του Νομού Ευρυτανίας. Βρίσκεται 31 χιλιόμετρα νότια του Καρπενησίου και 53 βορειοδυτικά του Αγρινίου, 2 χιλιόμετρα από το ομώνυμο χωριό, και αποτελεί πνευματικό και προσκυνηματικό κέντρο ολόκληρης της περιοχής. Είναι χτισμένη σε ένα τοπίο επιβλητικό, σε απόκρημνη, βραχώδη περιοχή μεταξύ των βουνών Χελιδόνα, Καλιακούδα και της οροσειράς του Τυμφρηστού, η οποία είναι κατάφυτη από έλατα

Η Ιερά Μονή της Παναγίας στον Προυσό της Ευρυτανίας, είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου και πανηγυρίζει με κάθε θρησκευτική και εκκλησιαστική λαμπρότητα, στις 23 Αυγούστου, στην Απόδοση της προαναφερθείσης Θεομητορικής εορτής.

 

tatarna

ΤΑΤΑΡΝΑ

Το Μοναστήρι απέχει εβδομήντα περiπου χιλιόμετρα από το Καρπενήσι και εκατό περίπου από το Αγρίνιο. Oι δύο δρόμοι σμίγουν στην Δυτική Φραγκίστα, το ωραίο και ζωντανό αυτό χωριό της Ευρυτανίας. Είναι ασφαλτοστρωμένοι. Χωματόδρομος δέν υπάρχει πιά. Απ' το 1992 η άσφαλτος φθάνει μέχρι την πόρτα του Μοναστηριού. Η ομορφιά του τοπίου, που αλλού είναι άγριο και επιβλητικό, γεμάτο έλατα και χαράδρες, ελιγμούς ατέρμονες και στροφές ατέλειωτες και αλλού είναι ήμερο, προσιτό, ευχάριστο στο μάτι, αποζημιώνει πλουσιοπάροχα τον προσκυνητή. Βρύσες με κρυστάλλινα νερά, ποτάμια με βαθύσκια πλατάνια, ρείκια και ανθισμένες κουμαριές, βουνά που καθρεφτίζονται στην ατάραχη και αρυτίδωτη λίμνη.

 

 

kaliakouda

ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ

Η Καλιακούδα αυλακώνεται από αρκετούς δασικούς δρόμους που συνδέουν το Μεγάλο Χωριό με την Ανιάδα, τα Ψιανά και τα Δολιανά (Στουρνάρα), που πλησιάζει στο ονομαστό φαράγγι του "Πανταβρέχει".

 

cafe